Illustrasjon – når tusen ord ikke sier nok

Fagområdet illustrasjon er stort og omfatter utrolig mange teknikker og uttrykksformer. I Headspin jobber vi mest med illustrasjoner til bruk i animasjonsfilmer, reklame og profilering.

 

Illustrasjon av konsentrasjonsvansker med ADHD

Hva kan illustrasjoner gjøre?

En dyktig illustratør kan virkelig skape et genuint uttrykk for en bedrift. Noen velger faktisk å bruke kun illustrasjoner i stedet for bilder av mennesker, nettopp fordi det gir egenart. Skal du vise noe komplisert eller forklare en prosess, for eksempel hvordan en datamaskin fungerer, er det nesten alltid verdt å forenkle historien ved hjelp av illustrasjoner.

 

Du har lyst på en illustrasjon, men vet ikke hvordan den skal se ut

Ofte er akkurat det et veldig godt utgangspunkt for en illustratør. Du har sikkert noen tanker om hva som skal lages, og hvilke følelser som skal vekkes. Gjennom å bidra med farger, følelser og forenkling kan illustrasjoner fremheve eller fjerne detaljer etter behov på en helt annen måte enn på vanlige bilder.

La illustratøren komme med forslag; du blir neppe skuffet.

Hjelp, illustratøren tegnet kjolen i feil farge!

Heldigvis er det ikke noe problem å endre ting underveis. Illustrasjonene bygges opp lag for lag, og det er lett å endre farger og flytte på ting underveis.

Kan illustrasjonene brukes på nytt, eventuelt animeres?

Hvis du vet at en illustrasjon kanskje skal røre på seg, så gi beskjed til illustratøren. Sannsynligvis spør han uansett! Da er det en enkel sak for ham å legge opp produksjonen etter det. Har du ferdige illustrasjoner som du vil animere, går det som oftest greit å finne en løsning på det også. Og ja, illustrasjoner kan selvfølgelig brukes mange ganger. Det er faktisk enda en fordel med dem – om karakterene dine har blitt umoderne, kan illustratøren enkelt gi dem nye klær og ny frisyre.

Hyperaktiv person som har ADHD. Illustrasjon

 

Hva avgjør prisen på en illustrasjon?

To ting kan være med på å gjøre jobben dyrere eller billigere. Det ene er detaljrikdom. Jo flere ting som skal være med, jo lenger tid tar det å illustrere. Det andre er produksjonsteknikk.

Størrelsen har ikke nødvendigvis så mye å si for prisen. Bare husk å si fra om at illustrasjonen skal brukes i store formater, så jobber illustratøren med filtyper som beholder kvaliteten når de forstørres.

Under Animasjon kan du lese om illustrasjoner som blir levende.

Interessert i Illustrasjon?

Ta kontakt med en av våre rådgivere innen feltet

Saira Butt
Saira Butt
Leder salg og marked / rådgiver
+47 982 38 076
Stein Likvern
Stein Likvern
Illustratør
+47 924 87 203
Njål Brekke
Njål Brekke
Daglig leder / rådgiver
+47 976 60 007