Virtual reality

Mange har lyst til å prøve VR i egen bedrift, men vet ikke helt hvordan de skal komme i gang, eller hvordan de kan gjøre seg nytte av det. Her får du noen eksempler på hva Headspin gjør, og en kjapp innføring i nødvendig utstyr.

VR – ta del i en prosess uten å være til stede

Virtual reality, eller kunstig virkelighet på norsk, handler om å oppleve en annen verden enn den du har rundt deg ved hjelp av briller, eventuelt øretelefoner og 3D-film. Du kan bli del av en hvilken som helst scene. Mange har prøvd spektakulær 3D som lar deg utføre et 100 meter langt hopp på ski, eller sitte i en svimlende berg-og-dal-bane. Men de fleste bedrifter kan gjøre bruk av teknologien på mer forretningsnære måter.

Vis kompliserte arbeidsprosesser

For Statnett har Headspin laget en film som viser hvordan de foretar wire-strekk av strømkabler. Som tilskuer får du godt inntrykk av de enorme dimensjonene og hvilke utfordringer det gir i et skiftende naturlandskap. Slike filmer egner seg godt til alt fra dokumentasjon og presentasjon til rekruttering.

VR gjør mental trening mer effektiv

Headspin har samarbeidet med Coperio-senteret, Politiet og Olympia-toppen om ulike former for mental trening. Gjennom VR simulerer vi omgivelser der du får oppleve situasjoner på kroppen på en svært realistisk måte. Salgsmøter, mobbing eller klaustrofobi – alle fag- og arbeidsområder har sine utfordringer, og alle lar seg gjenskape. Deltagerne forteller at de raskt kommer inn i en tilstand som oppleves ekte, så filmene gir effektiv trening.

Du kan få VR for en femtilapp

Den enkleste måten å oppleve VR på, er å kjøpe papp-briller til 50 kroner og plassere en smart-telefon inni. Det finnes flust med gratis apper som viser ulike scener. Kvaliteten er selvfølgelig ikke spesielt god, men du får likevel et greit inntrykk av hvordan VR fungerer.

Snakk med oss om VR

Skal du ta i bruk VR i bedriften, må du investere i bedre utstyr. Vi inviterer gjerne til en demonstrasjon for å vise hva Virtual Reality kan brukes til, og hvor mye det kan koste å ta det i bruk for akkurat dine behov.

Hvis du er interessert i beslektede fagområder, anbefaler vi sidene om Filmproduksjon – steg for steg og Animasjon.

Interessert i Virtual reality?

Ta kontakt med en av våre rådgivere innen feltet

Njål Brekke
Njål Brekke
Daglig leder / rådgiver
+47 976 60 007
Andreas Wivestad
Andreas Wivestad
Leder web og teknologi / rådgiver