Starmus til Trondheim: Beviset på at Trondheim er teknologihovedstaden

Av Sara Husby 11. oktober, 2016 Ingen kommentarer

Nylig ble det klart at vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus legges til Trondheim neste år. Det er svært gode nyheter for oss som brenner for innovative kommunikasjonsløsninger og god formidling.

 – I Trondheim har vi lenge sagt at vi er teknologihovedstaden, og nå får vi virkelig sjansen til å bevise det.

Det sier seniorkonsulent Morten Fiskvik i Headspin, som ser viktigheten av å få Starmus til byen tydeligere enn de fleste.

I sommer ble nemlig Headspin bedt om å bistå ingen ringere enn Brian May – med en helt spesiell 3D-installasjon. For da Jannicke Mikkelsen, Vitensenteret og VeloxIT fikk i oppgave å utvikle en app – og i tillegg konfigurere 50 Samsung-telefoner med en 3D-stereoskopisk video, var Headspin en naturlig samarbeidspartner. Filmen, som viser planeter, romstasjoner og annet du kan komme over i rommet – akkompagnert av musikk Brian May har produsert, skulle vises til festivalpublikummet på Starmus.  Men hva er egentlig Starmus?

Vitenskap for alle

Se for deg universet: En himmel full av stjerner, planeter, liv? Deretter kombinerer du dette – for de fleste av oss – litt ubegripelige bildet med teknologi. Med kunst og kultur. Musikk. Resultatet? Starmus – beskrevet av Edvard Moser som en festival for folkeopplysning og utdanning. Formålet med festivalen er å gjøre «den mest universelle vitenskapen og kunsten tilgjengelig for alle», og hit strømmer det kloke hoder innen alt fra biologi og kjemi til det nyeste innen teknologi.

For oss i Headspin, som kontinuerlig jobber for å innovere kommunikasjonsfaget – gjennom å utnytte teknologi på en smart og relevant måte, kunne ikke nyheten om at neste års festival legges til Trondheim vært bedre.

–      Bare å glede seg

I Headspin jobber vi tett med en rekke innovative teknologiaktører. Det er også grunnen til at vi fikk muligheten til å delta på årets Starmus-festival. Vi jobber hele tiden for å forstå hvordan teknologiske løsninger forandrer måten vi kommuniserer på, og denne innsikten er noe som alltid ligger i grunn når vi jobber frem løsninger for kundene våre, forteller Fiskvik.

At Trondheim er et godt valg av arrangørby, er han ikke i tvil om:

– Med Technoport som arrangør, og Trondheim kommune og NTNU med på laget, er vi trygge på at dette blir en bra greie. Når festivalen i tillegg er sikret stødig gjennomføring gjennom erfarne aktører som Trondheim Concerts, er det bare å begynne å glede seg. Det er svært gledelig å se at trøndersk næringsliv ser viktigheten av å få et slikt arrangement til byen, og at de har valgt å bidra slik at dette faktisk er mulig å gjennomføre økonomisk.

Fakta om Starmus

Starmus-festivalen, grunnlagt av den armenske astrofysikeren Garik Israelian og Brian May, har vært arrangert tre ganger tidligere, i 2011, 2014 og 2016.

Temaet på årets festival – Beyond The Horizon: A Tribute To Stephen Hawking – samlet en rekke kjente profiler, som Hawking selv, Brian Cox, Richard Dawkins, Brian Eno, Neil DeGrasse Tyson og Hans Zimmer. Pluss på ni nobelprisvinnere, blant dem vår egen Edvard Moser, og du får Starmus – en ganske så utypisk vitenskapskonferanse.Sara Husby

Skrevet av Sara Husby

Tekstforfatter /

+47 922 60 844