Møt Pia – the comeback kid

Av Sara Husby 16. August, 2018 Ingen kommentarer

367 dager. 8 808 timer. 528 480 minutter. Det var så lenge rådgiver Pia Biermann klarte å være borte fra Headspin. Nå er hun endelig tilbake – og klar for nye oppdrag.

Navn: Pia Biermann
Rolle: Rådgiver
Tre favoritting: Mobilen, dampsteamer og … snus

Hvilke prosjekter er du mest stolt av å ha deltatt på, og hvorfor?
– Åh, det er jo så mange fine å velge i, men om jeg skal trekke frem «Top of the Pops», må jeg nevne Plan-kampanjen «Stopp bryllupet». Det er den mest fullendte kampanjen jeg har jobbet med. Vi hadde en sterk idé, var effektivt rigget, og vi tok i bruk alle kanaler: Egen blogg, presse, arrangementer, influencers og så videre. Og så har det jo ikke akkurat noe å si at Ashton Kutcher og Melinda Gates twitret om kampanjen – da har vi fått til noe, sier Pia om prosjektet, som hadde som mål å bevisstgjøre publikum om barneekteskap, rekruttere flere Plan-faddere samt å sette temaet på den politiske dagsordenen.

– Veldig ofte er bistandskommunikasjon svært generisk, men her lyktes vi med å vise problematikken på en helt annen måte, forteller Pia.

Hun trekker også trekke frem Olavsfestdagene – «et superspennende og viktig oppdrag, hvor vi fikk lov til å utvikle festivalens konsept» – og Hjerteplanen som prosjekter hun er spesielt stolt av.

– Personlig synes jeg byutvikling er veldig interessant, og det å få være med å bistå en såpass stor aktør som E. C. Dahls Eiendom i å skape en diskusjon om hva midtbyen skal være, er en veldig spennende oppgave.

Hvordan er drømmekunden?
– Drømmekunden vet hva hun ønsker, har perspektivet og visjonen klar, samtidig som hun har full koll på eget produkt. Dette, kombinert med å være åpen for innspill og for å sparre med byrå og rådgiver, utgjør det jeg ville kalt en drømmekunde. For oss som jobber i byrå er det viktig at kunden er tydelig – både i bestilling og i tilbakemelding. Det er da vi kan skape de beste resultatene.

Hva og hvem inspirerer deg?
– Folk med visjoner, uansett hvor de er og hva de driver med. Jeg tror lidenskap er et stikkord her – det er alltid interessant å høre på mennesker som dedikerer seg fullt og helt til det de brenner for. Ellers ser jeg mye (!) på matserier, og «Ugly Delicious» er nåværende favoritt. Jeg så nylig en episode om pizza, og ble superinspirert av hvor mye det går an å «nerde» rundt akkurat det – her er kokkene definitivt lidenskapelig opptatt av det de driver med. Anbefales! Så ja, jeg blir inspirert av passion … for hva som helst!

Hvilke prosjekter jobber du med nå?
– Nå har jeg jo bare vært tilbake i et par uker, men har allerede rukket å bli kastet inn i litt av hvert. Blant prosjektene jeg jobber med nå, finner vi kunder som SINTEF, Aker BP, Reitangruppen og Vaskehjelp – alle spennende prosjekter, forteller Pia, som nylig returnerte til Headspin (ikke et sekund for tidlig, spør du oss).

– Det gikk ganske nøyaktig et år fra jeg slutta i Headspin til jeg var tilbake, og jeg må si at det føles godt. Jeg har savna gjengen veldig, og selv om det var fint å lufte seg litt – å få andre impulser – er det deilig å være tilbake i et byrå som utvikler seg i rasende tempo. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Foto: Hanne Pernille AndersenSara Husby

Skrevet av Sara Husby

Tekstforfatter /

+47 922 60 844