Møt Per Ole – regissør, tekstforfatter, prosjektleder og tusenkunstner

Av 17. June, 2016 Ingen kommentarer

Navn: Per Ole Aabakken
Tittel: Regissør/prosjektleder
Tre favoritt-ting: Sci-fi, snus og festival – og take off på Værnes.
Det blir fire men bør være innafor ettersom jeg ikke snuser lenger.

Screen Shot 2016-06-15 at 10.45.22

Hvilke jobber er du mest stolt av å ha lagd, og hvorfor?

Jeg har en lei tendens til å være fornøyd med noe vi har utvikla og produsert i ca. en halv dag etter levering, maks. Deretter ser jeg for det meste bare hva som burde eller kunne være annerledes. Men Royal Blue for Danske Bank var bra og ikke minst artig. Jubileumssiden vi gjorde for Gassnova/CLIMIT likeså, samt filmene vi har gjort for Aldring og helse. Hvorfor er forskjellig – alt fra hvordan vi løste jobbene sammen, mulighetene jobbene gav for min del til hvordan sluttproduktet ble.

Screen Shot 2016-06-15 at 09.54.44

Hvordan er drømmekunden?

Han eller hun er hårete. Skikkelige hårete. Med sånne tjukke, svarte hår. Ikke bokstavelig talt – men ambisjoner og evne til hårete beslutninger er alltid bra. I tillegg må de gi rom for kreative prosesser og ha en tanke eller i hvert fall følelse av hva de vil. Hiv på en forkjærlighet for fiksjon og historiefortelling samt det som er litt rart, så jobber jeg gratis.

Hva inspirerer deg?

Det kan være alt – et ord, et bilde, en setning, alt fra måten noen går eller står på til hvordan noe er løst kan være en kilde til inspirasjon. Men musikk er ganske overlegen for min del. Finner jeg musikk som «stemmer», faller det meste på plass.

Hva er favorittfilmen din?

Et komplett umulig spørsmål å svare på. Men akkurat i dag skulle jeg gjerne ønska jeg laga Magnolia og hadde ideene til Charlie Kaufman. Intet mindre, lizzom.

Hvilke prosjekter jobber du med nå?

Akkurat nå er jeg nettopp ferdig med Hjerteplanen for E.C. Dahls Eiendom – og er i startgropa på noen nye prosjekter for Danske Bank.