Møt Maren – vår knalltøffe trainee

Av Sara Husby 13. September, 2018 Ingen kommentarer

Hun har jobbet i Headspin i mindre enn to måneder, men har allerede rukket å ha ansvaret for et helt filmsett. Selv synes den tidligere Adressa-journalisten at det er «skam-stas» å få betalt for å jobbe med det morsomste hun vet.

Navn: Maren Melstveit
Rolle: Prosjektleder og koordinator
Tre favoritting: Reality-TV, fredagspils og høsten.

Du har jobbet i Headspin i litt over en måned nå. Hvordan havnet du her – og hvordan har den første tiden vært?
Da jeg begynte på masteren «Medier, kommunikasjon og IT», beveget jeg meg bort fra journalistikk og mer mot kommunikasjonsbransjen. Det er en levende og veldig spennende bransje, og det var noe som appellerte til meg. Headspin har jeg kjent til lenge, blant annet gjennom at jeg kom over «Hvem ser meg», og jeg har tenkt at dette er et sted jeg vil jobbe.

Samtidig har jeg tenkt at det er uoppnåelig, i alle fall en stund fremover. Men så ble jeg kjent med noen av de ansatte – gjennom frokostseminarer og arrangementer som Videosprinten – og plutselig er jeg her.

Den første tiden har vært «skambra». Jeg har allerede rukket å være med på mye, og har måttet kaste meg i det, kan du si. Men jeg liker en bratt læringskurve, jeg – det er en super måte å bli kjent med byrået på, det å måtte ta ansvar fra start, samtidig som det gis rom for å feile. Jeg føler egentlig at jeg mestrer nye ting for hver dag, noe som er motiverende på mange måter. Det er en klisjé, men jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb. Å jobbe i Headspin er som å tilbringe dagen med venner, helt seriøst!

I tillegg til å ha fått prøve meg på oppdrag som omfatter websider, presentasjoner og annonser, har jeg vært med på en stor filmproduksjon hvor jeg hadde ansvaret for å koordinere alle de involverte. For et listemenneske som meg var det helt perfekt – å få logistikken til å gå opp med musikere, skuespillere og alle de involverte. Altså, det å endre noe fra rødt til grønt, krysse noe som er gjort av to-do-lista, elsker jeg!

Hvordan er drømmekunden?
Drømmekunden må være de kundene det oppstår en slags gjensidighet med – hvor vi har respekt og forståelse for hverandres kompetanse. God tone er en selvfølge, men om vi i tillegg kan ha det gøy mens vi jobber, er det gull. Og så er det selvsagt å foretrekke at kundene evner å gi oss en klar og tydelig bestilling, at de konkretiserer hva de trenger.

Hva og hvem inspirerer deg?
Det spørsmålet har jeg grudd meg litt til, jeg er nemlig en skikkelig vinglepetter. Med det mener jeg at det varierer – nesten fra dag til dag – hvem som inspirerer meg. Det som i alle fall er helt sikkert, er at kollegene mine inspirerer meg. Og så er jeg svak for flinke folk som tør å vise sårbarhet – det finner jeg veldig inspirerende! Jeg er på mitt aller mest inspirerte etter trening, da har jeg fått nullstilt meg og det er da de gode ideene kommer.

Hvor tror (og håper) du at du – og Headspin – er om et år?
Om et år håper jeg at jeg har lært masse nytt og at jeg er trygg på mine ansvarsområder. Og så håper jeg at jeg har fått muligheten til å jobbe med noe innen mental helse, kultur eller kanskje med en stor, internasjonal kunde. Vi har allerede mange spennende kunder i Headspin, så jeg har veldig lyst til å prøve meg på forskjellige typer oppdrag for dem. Gjerne mer film! Jeg gleder meg i alle fall!Sara Husby

Skrevet av Sara Husby

Tekstforfatter /

+47 922 60 844