Møt Hege – vår fremadstormende designer

Av Sigurd Brørs 4. mars, 2024 Ingen kommentarer

Byåsenjenta Hege er den eneste i Headspin som har fått vist arbeidet sitt på selveste Times Square i New York! Det gigantiske billboard-banneret på Nasdaq-fasaden ble designet under et praksisopphold hos Innovasjon Norges kontor i Palo Alto, California.

Navn: Hege Lande
Rolle: Designer
Tre favoritting: Utepils, bruschetta og true crime-dokumentarer.

Bifrost Summit-banner Times Square

Hege er èn av mange som har startet sin karriere hos oss som såkalt Headspin Pioneer. Etter mediedesign-studier i Volda og oppholdet i Palo Alto vendte hun nesa mot hjembyen og tok kontakt med Headspin. Hun imponerte ledelsen med høyt faglig nivå og sjarmerte med sitt humør og sin avslappede, men offensive holdning. Hege ble fort husvarm og kunne lande (sic!) fast stilling som designer etter bare tre måneder.

Hvordan var overgangen til arbeidslivet?

– Å starte som pioner var en fin, myk overgang. Men, man blir jo kastet ut i det – jeg begynte på en brosjyre for Danske Bank allerede første dag! Likevel, med flinke, kunnskapsrike og hjelpsomme kollegaer rundt meg på alle kanter, gikk «onboardinga» kjapt og greit, sier 26-åringen.

– Headspin gav meg tillit fra starten av, veldig motiverende! Og deilig å få ta alt det teoretiske fra studiet ut i praksis. Læringskurvene er mye brattere enn i studiene, men det liker jeg – jeg er sulten på å lære!

Det kan vi skrive under på at hun er. Som pioner ble hun satt opp som hoveddesigner for visuell profil og ny nettside til Heimdal Tannlegesenter. Å være med fra start til slutt på et større prosjekt, med beslutningsansvar, er selvsagt ekstremt lærerikt.

Senere designet hun og satte opp alle nettsidene for Bifrons, Gubalari og Troll, tre søsterrestauranter i Trondheim. Der lærte hun hvor viktig det er å være fleksibel i arbeidsprosessen, slik at kundens behov kan dekkes etterhvert som de dukker opp.

– Dette var et skikkelig morsomt prosjekt, med mye tillit fra både kunden og resten av teamet. Utrolig sprek kunde!

Sjefstroll-nettsider

Ja, hvordan er egentlig drømmekunden?

– Det er en kunde som samarbeider godt og gir oss tillit og litt kunstnerisk frihet. En som ikke er redd for å skape noe nytt og som hører på våre innvendinger. Skader ikke om de har litt humor også, sier Hege og ler selv.

Latteren hennes er aldri langt unna og ble fort velkjent på huset. «Hege? Hun er en blidfis!», kommenterer en kollega.

Har du alltid vært så nysgjerrig og lærevillig?

– Ja, egentlig. Snuste på veldig mange forskjellige aktiviteter og idretter i oppveksten: allidrett, taekwondo, skøyter, langrenn, håndball osv. Etterhvert var det svømming, dans og fotball det ble det mest av. Og mye maling og tegning på den fritiden som var igjen.

Hege er også blant dem som klarer å holde hodet kaldt når arbeidshverdagen eller andre ting koker rundt henne. Det fikk vi demonstrert under Headspins byråtur til Brighton våren 2023, der hun havnet i shoot-off med Njål om førsteplassen i presisjonsskyting. Njål hadde gått til topps i bueskyting, men drømmen hans om dobbeltseier brast da Hege kom i flytsonen.

Er du et konkurransemenneske?

– Ja, veldig. Elsker å vinne, hater å tape!

Noe annet du vil fortelle om deg selv?

– Jeg er en av dem som faktisk «judges a book by its cover». Jeg eier en stor samling bøker som jeg ikke har tid til å lese. Men jeg setter stor pris på all arbeidsinnsatsen designerne har lagt inn i bokomslagene, der de står på display i bokhylla mi. Jeg prøver å kjøpe bøker som gjerne skal være god lesning, men blir fristet av enkelte omslag av og til.

– Det er noe utrolig tilfredstillende med å se design på trykk – enda en av de tingene jeg ønsker å lære om og gjøre mer av!Sigurd Brørs

Skrevet av Sigurd Brørs

Designer /

+47 416 86 036