Møt Elisabeth – vår interesserte interaksjonsdesigner

Av Sara Husby 10. november, 2021 Ingen kommentarer

Når Elisabeth ikke er opptatt med å designe deilige nettsider, syr hun – tidvis elleve timer i strekk. Interaksjonsdesigneren vår er imidlertid aller gladest når hun får jobbe med det som virkelig betyr noe.

Navn: Elisabeth Lysholm
Rolle: Interaksjonsdesigner

Tre favoritting: Ull, broderi og store planter – de må være en meter, minst, for å regnes som favoritter.

Hvilke prosjekter er du mest stolt av å ha deltatt på, og hvorfor?

Jeg hadde ikke jobbet i Headspin i mer enn et par måneder, før jeg fikk ansvaret for å designe Aldring og helses nye nettside. Det var veldig artig, og litt skummelt – nettsiden ble besøkt av flere enn 100 000 brukere hver dag, så jeg kjente absolutt på presset. Skulle jeg designe den? Alene?! Heldigvis hadde jeg et veldig dyktig team i ryggen, og sammen sto vi for struktur, design, implementering, etc. Prosessen ble veldig fin, da den inneholdt mange gode møter med kunden. Og så er det jo en fordel at resultatet ble så bra som det ble. Da siden ble lansert, leverte Aldring og helse kake til hele Headspin, det var stas! Nå jobber jeg blant annet med den nye nettsiden til MedPartner. Jeg er mye tryggere i rollen i dag, enn jeg var da jeg begynte.

Av andre ting jeg er stolt over, må jeg nesten trekke frem den gangen jeg vant en designkonkurranse i Danmark. Jeg bodde i København da jeg valgte å bli med på konkurransen i siste liten. Tror jeg endte opp med å sy kjole i elleve timer i strekk, for dagen etter skulle jeg reise til Jamaica med familien. Når det er sagt, to timer med søvn den natta var verd det – for jeg vant, jo! Det var en stor opplevelse.

Hvordan er drømmekunden?

Det er en klar og tydelig kunde, som i tillegg er flink til å formidle hvilke ambisjoner han eller hun har. Om jeg og kunden kan sparre og lære av hverandre, er det absolutt en fordel. For at jeg skal kunne nå mitt maksimale potensial som designer, er jeg avhengig av tilbakemeldinger fra kunden.

Hva og hvem inspirerer deg?

Alt fra veldig flinke kolleger, som jeg ser hver dag, til plakater jeg ser på lyktestolper. Ofte tar jeg meg selv i å tenke «wow, det der er perfeksjon – går det virkelig an å lage noe så vakkert?». Da blir jeg inspirert! Ellers er det mye Pinterest, da. Der finner jeg layouts og typografi, og ser på måter jeg kan sette det sammen på. Jeg blir også inspirert av taktile ting, for eksempel noe så enkelt som et ullstoff eller en murvegg.

Om du kunne valgt det neste prosjektet du skulle jobbe med, hva ville vært drømmebriefen?

Jeg er veldig glad i å kjenne på indre motivasjon. Det sier seg litt selv – det er ekstra motiverende. Derfor hadde en jobb for Regnskogfondet, dyrs rettigheter eller noe i den duren vært fint. Da tror jeg det hadde vært ekstra viktig for meg å virkelig levere – fordi det er noe jeg bryr meg så mye om.

Noe du vil at kundene skal vite om deg?

Hm, tja, at jeg er utdannet klesdesigner? Nå syr og broderer jeg bare på fritiden, men det er fortsatt en stor del av meg. Jeg er på en måte digital på jobb, og analog hjemme.

– Hvor kan vi finne noe du har laget?

Jeg selger noen produkter på Sukker på Bakklandet, og så deltar jeg innimellom på designmarked på Lager 11.

Elisabeth på Flid designmarked i København


Sara Husby

Skrevet av Sara Husby

Tekstforfatter /

+47 922 60 844