Headspin Pioneers 2019

Av Pia Lise Selnes 9. desember, 2019 Ingen kommentarer

Møt Virginia, Trygve og Ida, som jobber med hhv. frontend, multimediadesign og animasjon. Selv om de har svært ulik bakgrunn, passer alle tre inn i Headspin Pioneer-programmet på sin unike måte.

Virginia var klar for noe nytt

Da Virginia flyttet til Trondheim med kjæresten, var jobb et åpent spørsmål. Hun hadde en bachelor i turisme, så det skulle være mye arbeid å finne. Men Virginia begynte å bli lei av turister og benyttet i stedet anledningen til fullt karriereskifte.

– Jeg gikk løs på et omfattende kurs i frontend-utvikling. Koding er noe du kan bruke over alt, og det er både morsomt og utfordrende. Jeg jobber først og fremst med HTML, CSS og Javascript. Jeg har studert C++ tidligere, så måten å tenke på, selve logikken, er kjent.

Virginia har glidd rett inn i Headspin-miljøet, og hun begynte å jobbe med et konkret prosjekt fra første dag. Nå når hun har vært her en stund, er det særlig én ting hun har lært å sette pris på:

– Folkene i Headspin dekker så mange ulike fagområder. Uansett hva du trenger hjelp til, er det noen som er ekspert på akkurat det. Det føles betryggende, og det gir kvalitet på alt vi produserer.

Trygve sendte en åpen søknad

Etter å ha fullført en master i industriell design før sommeren, tok Trygve kontakt med oss for å høre om mulighetene for jobb. På det tidspunktet var det ingen ledige stillinger han kunne fylle, men det ble raskt klart at Trygve ville passe perfekt inn i Headspin Pioneer-programmet.

– Det har vært en fin inngang til jobbmarkedet. Nå har jeg vært her i fire måneder, og jeg trives veldig godt. Litt av poenget med å være pioner er at du får prøvd deg på mye forskjellig – innen flere fagområder, noe jeg også har fått. På den måten får jeg opparbeidet meg praktisk kunnskap.

I løpet av tiden han har vært i Headspin, har multimediadesigner Trygve jobbet med produksjon av grafikk, både digitalt og trykk. I tillegg til å jobbe med verktøy han hadde god kjennskap til fra før, som InDesign, Photoshop og Illustrator, har han også fått prøvd seg på Office-pakken.

– Det er gjerne det kundene bruker, så det har vært fint. Jeg har jobbet en del med å utvikle malverk, både i PowerPoint, Keynote og Word. I tillegg har jeg lagd alt av malverk i Headspins nye profil.

Ida liker ting som rører seg, særlig når det blir arbeid av det

Høsten 2019 ble Ida heldags-pioner hos Headspin. Ikke så rart, for Ida har i grunnen vært animatør i flere år allerede.

– Jeg begynte med animasjon på videregående da jeg gikk på Media og kommunikasjon. Vi kunne ta grafisk som fordypningsfag, og der klarte jeg alltid å lure inn noe animasjon. Vi jobbet med Adobe-pakken, blant annet After Effects og Premiere, og jeg fikk lyst til å fortsette. Nå er jeg nettopp ferdig med to år med 3D og animasjon på Høgskolen i Kristiania.

Ida forteller at skolen åpnet en verden av muligheter for henne innen 3D. Det var utrolig mye å lære, alt var fascinerende, og hun prøvde å få med seg mest mulig.

Det la selvfølgelig læreren merke til, så da Headspin tok kontakt for å høre om noen kunne tenke seg å bli pioner, var det lett for ham å anbefale Ida.

– Nå har jeg jobbet hos Headspin to dager i uka en periode. Å være pioner fungerer veldig fint å kombinere med skole. Jeg sitter midt blant de erfarne animatørene og får jobbe med selvstendige oppdrag. Forhåpentligvis får jeg fordype meg mer i karakterdesign etter hvert, for det liker jeg godt.

Interessert i å vite mer om Pioner-programmet? Her finner du ofte stilte spørsmål, kontaktinfo og mer.Pia Lise Selnes

Skrevet av Pia Lise Selnes

Tekstforfatter /