Møt Daniel – vår allsidige animatør

Av Sara Husby 21. August, 2019 Ingen kommentarer

Han har jobbet i Headspin i mindre enn en måned, men har allerede fått vist mye av alt det fascinerende han kan. Og er det opp til Daniel, blir det flere spennende prosjekter i tiden som kommer.

Navn: Daniel Bansal Dahn
Rolle: Animatør
Tre favoritting: Sønnen (fire måneder), «klimating» (Daniel jobber med å researche og tilpasse livsstilen sin gjennom ulike aspekter ved klimautfordringene, som kjøtt, tøybleier og gjenbruk) og ny teknologi.

Hvilke prosjekter er du mest stolt av å ha deltatt på, og hvorfor?
– Jeg har jo ikke rukket å være så lenge i Headspin ennå, men jeg har gjort mye gøy tidligere altså. Nå sist jobbet jeg i NRK P3, og før det var jeg frilanser i 3–4 år under navnet Twode Motion.

Blant jobbene jeg er aller mest fornøyd med, er prosjektet «Bæsjen som ble til kaffe» – kaffeeksperimentet til Markus Neby fra P3morgen. Eksperimentet gikk ut på, ja, det navnet tilsier, og endte som en utstilling på Vitensenteret i Trondheim. Den jobben tillot meg å lage mye på kort tid, som grafikk, illustrasjoner, digre print og, sist men ikke minst, en rumpeknapp (!).

Jeg er også stolt av Birgers Oter Utleie (beskrevet som et artig kunstnerkollektiv, red.anm.), som jeg gjorde (og gjør) sammen med to andre. Vi har blant annet lansert vin i Italia, jobbet med ungdoms-OL på Lillehammer og rett og slett fått lekt oss mye.

Hvordan er drømmekunden?
– Det må være en kunde som tør å teste ut ny teknologi, som slenger seg på det siste innenfor trender. Drømmekunden er i tillegg tydelig og har oversikt over hva han/hun har bestilt. Kombinasjonen interessert, men åpen for nye idéer, er også å foretrekke.

Hva og hvem inspirerer deg?

– Det er ikke én ting eller person, men jeg kan trekke frem noe av de(t) som inspirerer meg?

– Kjør på!

Den episke musikkvideoen til Gifted av N.A.S.A var grunnen til at jeg ville satse på motion i stedet for film. En herlig blanding mellom illustrasjon, foto, 3D og 2D. Toppen av kreativitet! Og bandet Gorillaz har vært med meg siden albumet med Clint Eastwood-låta. Deres kombinasjon, med nyskapende musikk, illustrasjoner, 3D og at bandmedlemene faktisk er tegneseriekarakterer, er unikt. Illustratøren deres, Jamie Hewlett, er ekstremt flink.

– Flere?

Jeron Braxton, en unggutt som lager musikk og psykedeliske musikkvideoer, inspirerer meg, det samme gjør illustratør Sonia Lazo med hennes vakre strek. Og så må jeg jo nevne Ole Fredrik Hvidsten. Han har fungert som en slags mentor for meg i Birgers Oter Utleie. Ole Fredrik har sin stil, men elsker å eksperimentere med nye teknikker, og det er inspirerende.

Jeg begynne å se en fellesnevner her …

Hvilke prosjekter jobber du med nå?
– Det er bare den tredje uka mi i Headspin, men jeg har allerede fått prøvd meg på en hel del forskjellig. Jeg fikk faktisk deadline til dagen etter … på min første dag her! Nå jobber jeg blant annet med Aker BP, Danske Bank, Aldring og helse, å lage et Snapchat-filter, og litt annet snacks.

Om jeg kan velge meg noe jeg håper det blir mer av, står messejobb med Birgers høyt på lista. Ellers foretrekker jeg snappy, kortere prosjekter (typ en og en halv måned) med sjel. Når det er sagt, jeg er med på alt – jeg liker at folk bruker meg.Sara Husby

Skrevet av Sara Husby

Tekstforfatter /

+47 922 60 844