Lufta er for alle – kampanje

Salget av droner har eksplodert de siste årene. Men mange er dessverre ikke klar over ansvaret som følger med det å fly en drone over hodet til uvitende mennesker. Dette ønsket Luftfartstilsynet og deres representant Sir. QuadMan å gjøre noe med – Headspin bisto med å utvikle en animasjonsfilm og et kampanjenettsted.

Enkel nettside
Med begrensa ressurser var det ønskelig å utvikle en enkel nettside som heller kan utvides etter behov. Nettsiden skulle fungere som en enkel inngang for dronepiloter, hvor de raskt kunne bli bevisst noe av sitt ansvar. Vi valgte derfor en uformell quiz, hvor brukeren gjennom korte og enkle spørsmål blir spurt om det for eksempel er lov å fly drone over folkemengder, eller hvorvidt en drone som faller fra en høyde på 50 meter tilsvarer samme vekt som et fallende ekorn, eller et fallende strykejern.

Animasjonsfilm satt på spissen
Luftfartstilsynet gikk med på å sette tematikken litt på spissen. Det banet vei for Sir. QuadMan – en pensjonert RAF-pilot som har sett det som sin oppgave å oppdra den framvoksende generasjonen dronepiloter. Gjennom en serie animasjonsfilmer vil Sir Quadman sette søkelyset på forskjellige følger droneflyging kan få, som for eksempel å ramme uskyldige nythetsfotografer.

Langsiktig kampanje
Kampanjen er fortsatt under utvikling, og flere korte temafilmer vil produseres i tiden som kommer.

Andre jobber