Festivalprofil

Trondheim Jazzfestival har sørget for konsertopplevelser i vel 25 år – levert artister til Trøndelag som man ellers må til internasjonale storbyer for å få oppleve. Hele festivalen er bygd opp rundt jazzmiljøet i Trondheim, et miljø som med jazzlinja ved NTNU i spissen, er verdensledende. Å få jobbe kreativt med en slik gjeng er mildt sagt en stor glede.

Konsertbilde: Stein Grebstad

Som samarbeidspartner med Jazzfest fikk vi jobben med å skape festivalprofilen for 2015. Utgangspunktet var en plakatserie som skulle tematisere det unike øyeblikket i en konsert – øyeblikket der artister og publikum mister seg selv til musikken, øyeblikket der alle tanker stopper opp, alt bare fryser. Dette øyeblikket kalte vi «øyeblikksmagi».

Vi valgte en innfallsvinkel som kunne minne litt om et band. Med konseptet på plass, ble fotograf, illustratør og animatører utfordret til å finne en løsning for hvordan uttrykksformene kunne smeltes sammen i ett bilde. Det skulle være realistisk, men like fullt magisk. Det skulle gi hint om jazzens improvisatoriske vesen, og selvsagt, om øyeblikket der tiden stopper opp.

Hovedillustrasjonen ble lagd slik at den kunne deles opp i separate plakater. Slik skapte vi både en helhet og sammenheng, selv når plakatene hang adskilt.

Det viktigste ved en musikkfestival er likevel musikken, artistene og bandene som møter publikum. I materiellet som vi produserte for Jazzfest fokuserte vi derfor mye på å løfte fram band og musikere. I alt fra festivalavis, festivalprogram og nettside lå fokus på å presentere artister og innhold rundt artistene. Vi jobbet også aktivt sammen med Jazzfest med strategi og spredning i sosiale media. Til sammen sørget tiltakene for at publikum fikk tilgang til informasjon om artister og festival gjennom de kanalene som var relevant.

Jazzfest er en kunstfestival. De retter seg ikke mot det store massepublikummet. Dette til tross, festivalledelsen er strålende fornøyde med billettsalg, resultat og arrangementet på Jazzfest 2015. Med festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakks egne ord: «Mange gode, kreative, bevisstgjørende og hyggelige møter har gitt oss større fokus på hvordan vi kommuniserer vårt unike budskap til omverdenen. 10. mai kunne vi slå fast at Jazzfest 2015 ble tidenes Trondheim Jazzfestival.» Adresseavisens Trygve Lundemo skrev at festivalen “ble en musikalsk suksess nesten uten sidestykke”.

Vi gleder oss til videre samarbeid i kommende år

Andre jobber